Real Madrid 2-3 Leipzig
|

Leipzig 3-2 re legyőzte a Real Madridot

Leipzig 3-2

Leipzig 3-2: A labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulójában, a kedden megrendezésre kerülő Ream Madrid – RB Leipzig mérkőzésen a Leipzig 3–2-re legyőzte a Madridot és megnyerte a mérkőzést. Az F csoportból a Leipzig  verhetetlenül játszott az erősebb csapat ellen nem hagyták, hogy a Madrid esélyt adjon a vezetés megszerzésére folyamatosan fejelték a labdát védekezésben az ellenféltől. Timo Werner lövése 2 gólról 3 gólra emelte a meccset.

Ha David Raum lövését nem blokkolják, akkor akár 4 gólos is lehetne a Leipzig. Simakan nyerte a mérkőzés játékosa címet.

Leipzig 3-2
Leipzig 3-2

Real Madrid 2-3 Leipzig

Ez volt a madridiak első veresége az UEFA-meccseken. Panelty a Rodrygo is volt a pont a veszteség.

Thibaut Courtois fontos szerepet játszott a gólvédelemben, de ez nem tarthatott sokáig, mivel a másik csapat sokkal lelkesebben állt hozzá a játékhoz, és játékosai megállíthatatlanul játszottak. Vinícius Júnior gólt szerzett, de ez nem volt elég a győzelemhez. Egy kései Rodrygo-büntetővel csökkentették a hátrányt, de a Real Madrid így is elszenvedte első vereségét a szezonban minden versenyben a Lipcse ellen. A németek jól tartották magukat a győzelemhez, az első 45 percben kényelmesen játszottak a labdával, majd a második félidőben remekül kontráztak. A Real Madridnak már csak egy győzelemre van szüksége a Celtic ellen az utolsó játéknapon ahhoz, hogy biztos legyen a csoportelsőség.

A Real Madrid továbbra is 10 ponttal áll a bajnokság élén. De senki sem tudja, hogy ez meddig tart, minden a következő mérkőzésen függ az F csoportból, míg az RB Leipzig labdarúgói 9 ponttal a 2. helyen állnak. Nagyon kicsi a különbség, amit egy kicsit több erőfeszítéssel és ugyanazzal a szenvedéllyel, amit a Madrid ellen mutattak, még át lehet lépni.

A Real Madrid a következő UEFA-mérkőzését november 2-án, szerdán pontban 22:45-kor játssza a Celtics ellen, míg a Lipcse a Shakhtar Donyeckkel játszik szintén ezen a napon.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *