Translate/fordít

"Öld meg, öld meg a szerbet!" – példás büntetés várhat a magyar és bosnyák szurkolókra
|

“Öld meg, öld meg a szerbet!” – példás büntetés várhat a magyar és bosnyák szurkolókra

[ad_1]

Bár a bosnyákok hálásak voltak a magyar szurkolóknak, hogy a hétfői Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt megemlékeztek a boszniai árvíz áldozatairól Molinón, a helyi és a szerb sajtó szerint, miután a Nemzetek Ligája-mérkőzés 2-0-s magyar győzelemmel ért véget, egy durva provokáció zajlott a lelátón.

A csak a foci Felismerték, hogy egy videó jelent meg boszniai portálokon, ahol a két rajongótábor együtt skandálja:

Öld meg, öld meg a szerbet! (Obej, Obej Sarvina!)

A Sportsport.ba arról írt, hogy a játék többnyire fair és sportszerű volt, de a játékvezető sípszója után olyan jelenetek történtek, amelyeket egyszerűen nem szeretnénk sportpályákon látni.

A lap szerint megdöbbentő, hogy miután a magyar rajongók énekelni kezdtek, a bosnyák szurkolók csatlakoztak hozzájuk, ahelyett, hogy fütyüléssel reagáltak volna gyalázatos lépésükre.

Ez rontotta Bosznia-Hercegovina hírnevét, és biztos, hogy ezek a fotók és felvételek Európa-szerte körbejárnak, és a teljes közvélemény elítéli őket. Oké… 2024-ben elfogadhatatlan ilyen kiabálást hallani a lelátóról.

A szerb sajtó természetesen reflektált a történtekre, a köztársaság Azt írta, kíváncsi, hogy az UEFA fellép-e a történtek ellen, hiszen egy ilyen botránynak nincs helye a sportban.

a besúgó Felhívta a figyelmet arra, hogy nem először hangzik el szerbek meggyilkolására való felszólítás egy futballmérkőzésen, és bár ez biztosan nem kerülte el az Európai Labdarúgó Szövetség figyelmét, csak reménykedni lehet az azonnali válaszban, büntetés.

„Az UEFA sajnálatos büntetést rótt ki a horvátokra és az albánokra az Európa-bajnokság után hasonló felszólítások miatt. A „legnagyobb”, 50 ezer eurós bírságot a Horvát Labdarúgó Szövetség kapta.

A Mondo Még tovább ment, azt írta:

A magyar szélsőjobb nem titkolja területi igényét Vyvodinával szemben, és valószínűleg ez az oka a beznicai stadionban felcsendülő becsmérlő énekeknek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *